100125

Jag blir så irriterad på min trötthet och koncentrationsförmåga som Jeanette, kuratorn jag går till, säger beror omänskligt mycket stress. Jag försöker prestera lika mycket som jag brukar men hjärnan känns så trött att jag knappt kan skilja på bokstäverna. Det går inte att tänka. Det hela leder till att jag blir lättretlig, instängd och ännu mer stressad nu när jag glider efter med uppgifterna. Ska gå till Jeanette på torsdag... längtar nästan dit.

100119

Efter en enligt mig, väldigt påfrestande termin så börjar mina krafter avta och det är väldigt svårt att plugga. Stress har ju ofta den effekten att koncentrationen och energin tar slut vid en viss punkt. Nu när jag har nått min egen gräns vill jag inte att skolarbetet ska bli lidande så jag har försökt tagit tag i det.






Flera av mina vänner har påpekat att min stress inte är hållbar och därför rekomenderat mig till estet-linjens kurator. Egentligen kändes det inte som att jag behöver gå dit och snor tiden av någon som kanske behöver den mer.. men efter jag varit dit var det verklig skönt att få prata och få en åsikt från någon som inte relaterar till det som diskuterades vilket var mina höga krav inom skolan och hur man kan prestera maximalt utan att gå sönder. Extra skönt var det att jag inte kände mig påhoppad utan vi tog det i en ganska försiktig takt så att man får mogna in i förstroendet. Jag bokade tillochmed en ny tid innan jag gick. Känns som att det är dags att ta itu med min prestationsångest så att man kan arbeta som en normal människa.


Sedan har jag även gjort en budget så att jag kan ha råd med månadskort på friskis och svettis. Jag saknar verkligen gymnastiken samt den fräscha gym-miljön. Jag har även pratat med lite kompisar så att vi ska gå tillsammans och sporra varandra. Jag var så mycket piggare och mådde fysiskt bättre så om jag ska orka med vardaglig stress är det ett bra plus... så high five på mig som varit så duktig idag!

Kram ♥


100116

Sitter ensam hemma och väntar på att det ska bli natt så att johan kommer hit och jag får lite sällskap. Hatar att vara ensam. Jag har hört efter med de få människor jag orkar med just nu men alla verkar vara upptagna eller inte kan ta sig hit förän väldigt sent. Har suttit vid den här dumma burken i snart 3 timmar bara för att få vara social.. men men :/

Ikväll tar jag förmodligen ur dreadsen. Jag har varit less ett bra tag på samma gamla frisyr, plus att det slitern tydligen på rötterna och jag vill helst ha kvar mitt tjocka friska hår. Har fixat lite löshår som jag ska klippa upp så att det blir bara drygt en decimeter längre än mitt eget och sedan bleka lite slingor och färga rött. Det kommer bli tjockt, rött och busigt ;) Det som är lite synd är att det är svårt att matcha med en av mina favoritfärger - lila. Jag får hålla mig till mycket brons, guld, brunt och grönt :) Stackars johan hatar att jag börjar bli så "naturlig". Fick han bestämma skulle jag ha ljusrosa dreads, spikrak lugg och pigtails men det känns inte riktigt mig.



Så nu sitter jag och väntar på söta Fido <3

Kram ♥

100114

Sitter i en datasal på skolan. Vi har samhälleslektion men vår lärare är fullkomligt inkompetent och man får anstränga sig väldigt mycket för att ens orka lyssna på vad han säger.. sorgligt nog eftersom samhälle är ett ämne som egentligen är ganska intressant. Jag älskar ju att debattera och diskutera trots att jag kanske är för hetblodig ibland då det kommer till att få mina åsikter fram. Men som sagt..

Jag känner mig rastlös. En typisk vardag för min del börjar med att jag kliver upp runt 7.00, sminkar mig och åker buss till skolan. Efter lektionerna går man på lunchen som oftast inte är ätbar och det blir mycket grönsaker och bröd istället. Efter skolan går man ner på stan och är där i ungefär 1-2 timmar innan man tar bussen hem och sätter sig för att plugga. Man äter middag som lyckligtvis är väldigt ätbar. Min mamma är bäst på att laga mat ♥ Man skvallrar lite med mamma och sätter sig sedan och pluggar lite till. Senare mot kvällen, runt 21.00- 22.00 så kommer Johan och man tittar lite på tv, kanske tar ett bubbelbad och sen går och lägger sig.


     

Så ser de flesta dagar ut för mig, och det finns inte tid för så mycket annat. Jag försöker avvara lite tid till vänner och fika på stan eller något annat kul men ibland går det inte :/ Det blir ofta så att jag försöker peppa mig själv med lite godis när jag sitter och pluggar för att orka. Vanligtvis har jag inget emot att plugga men numera är det bara uppgifter som inte intresserar mig och som tar väldigt mycket tid. Det är typiskt lärare att dela ut uppgifter som att man inte har några andra ämnen än just det som den läraren undervisar i.

Nu på söndag ska jag och två kompisar gå på ett medelpass på Friskis och svettis.. det ska bli kul! Skönt att röra på sig lite. Jag och mamma har diskuterat att kanske börja träna tillsammans. Det är så tråkigt att göra det ensam. För övrigt händer det inte så mycket den här veckan. Jag är så rastlös! På vardagarna går jag i skolan och på helgerna sover jag mest.. finns inte så mycket annat att göra. Jag har inte varit ut på krogen än heller. Kanske borde kolla upp nästa gång lite folk man känner ska ut, om det bara fanns någon som man orkade med.


Usch va jag svamlar ..

Kram


100113

Jag funderar på att ändra designen på bloggen. Det känns inte som att den fungerar med min personlighet längre ^^, Trots att jag har kvar mina skruvade ryck och knasiga stunder så känns det som att jag förändras.. Jag vet inte.
Jag känner mig lugnare, tryggare och mer säker på mig själv. Skönt! Jag känner inte längre att jag är ful utan snarare relativt medelmåttig, ibland kanske tillochmed lite snygg.. och det duger väl? Det är ju bara bra om man är nöjd med sig själv! Jag är ganska säker på vilka mina vänner är och är inte lika naiv när det kommer till att välja vilka man umgås med. Jag är mer säker på vem jag är.

Speciellt skönt är det att jag har styrkan att välja bort de vänner som bara drar ner mig. Jag är så less på människor som har så dåligt självförtroende att de måste vara spydiga och bitska mot andra, inklusive sina vänner. De personer som tar åt sig av detta ska förmodligen göra det också. De enda som jag har riktigt nära just nu är min älskade Johan och min bästa vän Fido som är en av de få tjejer som jag klarar av att umgås med. Verkar som att vissa i ens närhet bara ska bete sig pinsamt och spydigt... orkar inte med sådant!

Nu ska jag rita en ny header till bloggen.. förnya, förbättra.

Kram ♥

Estetisk kris

Sitter ensam i mitt nystädade rum och lyssnar på lite shpongle. Tittar man ut genom fönstret ser man att solen precis gått ner och gett horisonten dess persikorosa glöd som slocknar mot kvällshimlens djupblå kyla. Just för tillfället trivs jag med att sitta ensam... jag har hamnat i den sinnestämningen när folk bara känns påträngande och jobbiga. Det blir då extra lockande att sjunka in i sig själv och arbeta. Då jag hamnar i denna folkskygga apati är jag som mest produktiv och estetisk.




Förutom de vanliga basbehoven som mat och sömn har jag ett ovanligt stort behov av att få uttrycka mig estetiskt.. vanligast inom teckning och måleri. Även poesi är en konst som ligger mig nära. Det som är lite synd är tiden aldrig räcker till för något sådant och det leder till att jag blir lite lätt deprimerad. Hoppas inte folk tar illa upp när jag tar avstånd och inte är superglad och sprallig som jag vanligtvis försöker vara.

Lyckligtvis så har jag äntligen tagit mig tid till projektarbetet vilket är både något jag måste göra och som tillfredställer mina estetiska cravings. Syftet med mitt projektarbete är att jag ska välja ett projekt inom ämnet bild och formgivning. Skolan ger en 100 timmar till godo att skapa en projektplanering, hålla logg och utföra ett arbete och sedan ska man redovisa sin produkt. Hur man lyckats hålla planeringen och löst diverse problem betygsätts och blir ett giltigt betyg tillsammans med alla andra ämnen när man tagit studenten.










Mitt projekt arbete är att under mina 100 timmar, göra en egen tarotkortlek. Jag ska altså måla korten själva och när projektet är slut ska jag ha stora arkanan som slutprodukt. Det är något jag velat göra väldigt länge och har ni tur så kanske jag slänger upp några exempel på korten här när jag färdigställt den..


Kram

Nördiga dagdrömmar

Sitter hos far i sthlm och bloggar på hans dator.. kändes som att det var allt för länge sedan jag bloggade om något alls. Rummet luktar kladdkaka som jag och fido effektivt smetat ihop, kvällsmunchies till ära. Choklad är aldrig fel!

Huvudet värker lite efter att vi varit på bio. Jag, far, lillebror, fido och nenne gick och tittade på avatar i 3D. Jag älskade filmen! Jag ska inte spoila något men jag kan iaf säga att man blir lite besviken när man går ut ur biografen och måste stå ut med att man bara är en tråkig människa utan starka långa ben och svans och nervsynapser i en fläta som kan kopplas ihop med såväl växter och djuren omkring. Hela konceptet med en miljö som fungerar i harmoni och ett fridfullt nätverk känns så lyxigt på något sätt.. sen sätter man sig i bilen och tittar på sina hudfärgade korta armar och händer och tittar ut genom bilfönstret på att betong och asfalt. Jag vill också vara en Na´vi ♥ *nördförklarar sig själv*

Är det inte lite tråkigt att vi blivit som vi blivit? Jag undar vilka alternativa verkligheter det har funnits för våran planets utveckling.. om t.ex. inte dinosaurierna dött eller om vi utvecklat förmågan att andas under vatten.. eller vad som helst! Jag vill drömma om sjöjungfrur och alver och dvärgar och osjälviskt hjältemod och sånt!

God bless dagdrömmar :')

RSS 2.0